Sfaturi pentru decorarea noului tau apartament

  1. Alege culoarea peretilor la final. Ai posibilitatea de a alege din mii de culori in nuante si tonuri diferite. Dar care este cea mai buna solutie pentru apartamentul tau duplex? Vrei ca lumina din apartament sa complimenteze culoarea peretilor, iar tapiteria, tablourile, covorul dar si celelalte elemente de design sa creeze, impreuna, o atmosfera calda, primitoare, eleganta.
  2. Lasa mobila sa respire. Rezista tentatiei de a folosi multe elemente de mobilier intr-o camera. Mai ales livingul, locul de intalnire al intregii familii la sfarsitul zilei, trebuie sa iti ofere libertate de miscare dar si confort. Iar atunci cand esti in situatia de a administra un buget restrans, poti obta pentru mai putine elemente de mobilier, dar de calitate mai buna.
  3. Aseaza tablourile la inaltimea potrivita. Galeriile de arta si muzeele amplaseaza piesele de arta la circa 150 de centimetri de la podea. Iar cum in jurul acestei valori se situeaza inaltimea medie a privirii, ar trebui sa tii seama de acest fapt.

Adesea, in camerele cu tavanul inalt, ai tendinta de a aseza obiectele de arta mai sus. Nu te raporta la inaltimea peretilor din apartament, ci la ochiul uman.

Atunci cand ai dubii cu privire la inaltimea perfecta pentru tablourile din camera, fa o fotografie. O poti printa si, folosind programe de editare, poti desena locul potrivit pentru obiectele de arta pentru pereti. De asemenea, poti identifica un spatiu care are nevoie de o planta ornamentala inalta sau alt obiect decorativ.

  1. Afla cum sa pozitionezi mobilierul pe covor. Exista trei moduri in care poti aseza mobila pe covor.

Pe intreaga suprafata a covorului. Daca ai un covor suficient de generos, poti amplasa mobila pe toata suprafata lui. Vei conferi, in acest fel, un aer elegant, sofisticat intregii incaperi. Tine seama, insa , ca trebuie sa lasi circa 30-40 cm de pardoseala neocupata pe toate laturile covorului.

In exteriorul covorului. Este cea mai potrivita alegere pentru camerele mici. In acest fel ai posibilitatea de a opta pentru un covor cu textura si grosime generoase. Amplasarea mobilierului in afara suprafetei covorului reprezinta varianta perfecta pentru o garsoniera sau un apartament de dimensiuni restranse.

Doar parte din suprafata mobilierului pe covor. Pentru o senzatie de spatiu, poti amplasa doar picioarele din fata ale pieselor de mobilier pe covor. Covorul va avea deci dimensiuni mai reduse.

  1. Esti tentat sa alegi o tema pentru decor? Rezista-i! Stim ca iti doresti un apartament unic, deci foloseste modelele doar ca surse de inspiratie.
  2. Asigura-te ca incaparea are un centru de atentie. In designul interior, unele elemente au roluri principale, care capteaza atentia si impresioneaza, iar altele au roluri secundare, care complimenteaza decorul si asigura echilibru. Pentru bucataria ta poti alege ca centru al atentie o masa generoasa, pentru living o piesa de arta sau un corp de iluminat inedit.
  3. Afla cum sa tii cont de vizibilitate. Cea mai buna pozitie pentru elementul pe care l-ai ales ca centru al atentiei este cealalta parte a camerei fata de usa de intrare. Vrei ca centrul de atentie sa se bucure de vizibilitatea pe care o merita, sa fie separat de celelalte elemente, dar senzatia de echilibru sa nu dispara.
  4. Renunta la elementele care nu se potrivesc in compozitia ta. Sigur sunt obiecte decorative care sunt importante pentru tine, dar daca nu se potrivesc in compozitia ta, gaseste loc pentru ele in alta camera sau renunta la ele.
  5. Ai grija la dimensiuni. Desi arata minunat in magazin, unele elemente decorative nu vor fi cea mai buna alegere pentru apartamentul tau: sunt prea mici, sau nu suficient. Ai grija la proportii.
  6. Poti renunta la toate principiile de design in favoarea creativitatii. In decorarea si mobilarea unui apartament este suficient sa gasesti un punct de plecare, cu ajutorul catorva indicatii. Lasa frau liber imaginatiei si adauga personalitate locuintei tale! Gandeste-te la tot ce te face sa zambesti!

Un element surprinzator, un aranjament inedit al obiectelor de arta, pot crea un cadru unic, special, personal, chiar daca par a fi un produs al hazardului.

Solicita oferta

Apasarea butonului "Solicita Oferta" echivaleaza cu acceptarea termenilor si conditiilor.

Apasarea butonului "Solicita Oferta" echivaleaza cu acceptarea termenilor si conditiilor.

Apasarea butonului "Solicita Oferta" echivaleaza cu acceptarea termenilor si conditiilor.