10 sfaturi de decorare a unui apartment nou

1. Alege culoarea peretilor ultima.

Exista mii de culori in diferite nuante si tonuri. Si fiecare arata diferit de la un apartament la altul pentru ca sursa de lumina nu este aceeasi peste tot. Asa ca ceea ce arata bine in actuala ta locuinta s-ar putea sa nu arate atat de bine in apartamentul cel nou. Vrei ca aceasta culoare sa se potriveasca cu tapiteria, cu tablourile, cu covorul si cu toate celelalte elemente de design interior. Ai putea sa alegi culoarea dupa ce stii care sunt obiectele care se vor regasi in garsoniera sau in apartamentul tau.

2. Lasa mobila sa respire.

Chiar asa! Expresia este potrivita. Rezista tentatiei de a aglomera o camera. Indiferent de numarul de camere al apartamentului, un living acceptabil inseamna mai mult spatiu de manevra, mai mult spatiu in care sa te misti cu usurinta. Cu atat mai bine cu cat esti in situatia de a administra un buget redus. Chiar nu este nevoie sa umpli un spatiu cu o gramada de mobile. Cheltuieste mai mult din bugetul tau pe piese de mobila mai putine dar de o calitate mai buna.

3. Pune tablourile pe pereti la inaltimea potrivita.

Galeriile de arta si muzeele amplaseaza piesele de arta cam la 150 de centimetri de la podea. Inaltimea medie a privirii se situeaza in jurul acestei valori. Asa ca si tu ar trebui sa faci la fel.

In camerele cu un tavan inalt ai putea avea tendinta de a pune obiectele de arta ceva mai sus. Tine cont insa: raporteaza-te la ochiul uman si nu la structura peretilor apartamentului.

Daca nu esti sigur, fa o fotografie. Vei fi surprins cate poate sa scoata la iveala o fotografie. Printeaz-o sau foloseste programe de editare ca sa poti desena pe aceasta fotografie. De aici iti vei putea da seama unde este nevoie sa amplasezi o piesa mai mica sau una mai mare sau cum poti folosi un spatiu gol ca sa pui o floare decorativa inalta.

4. Afla cum sa amplasezi mobila pe covoare.

In mod normal ar fi trei moduri prin care poti aranja mobila pe covor.

Pe intreaga suprafata a covorului. Aceasta amplasare este posibila cand covorul este destul de generos. Iti da o senzatie de lux. In acest caz mai mare inseamna mai bine. Doar ca trebuie sa ai grija sa lasi intre 30 si 40 de centimetri de pardoseala goala (parchet) pe cele patru laturi ale covorului.

In afara suprafetei covorului. Daca ai o camera mica este varianta cea mai potrivita din punct de vedere al costurilor. Amplasarea mobilei in afara covorului lasa loc posibilitatii de a alege un covor destul de generos ca grosime si ca textura. Este un element de design potrivit pentru o garsoniera sau un apartament cu suprafata restransa.

Doar picioarele din fata ale corpurilor de mobilier pe covor. Aceasta amplasare da o senzatie de deschidere. Nici in acest caz nu ai nevoie de un covor foarte larg, ceea ce inseamna costuri reduse la alegerea acestuia.

5. Rezista tentatiei de a fi foarte tematic.

Exista desigur modele pe care le-ai putea urma dar ar fi de preferat ca ele sa fie doar surse de inspiratie. Iti doresti un apartament unic, nu-i asa? De exemplu o tema cu albastru si alb cu ceva barci pictate pe fundal a fost folosit si ras-folosit.

6. Creeza un centru de atentie.

Ceva de genul unui film: exita roluri principale si roluri secundare. Aceasta poate fi valabila si in design-ul de interior. Alege-ti “starul” si creeaza centrul atentiei. In acelasi timp permite celorlalte elemente din apartament sa isi joace rolurile secundare. In bucaterie ar putea fi o masa generoasa (daca bucataria este la randul ei generoasa), o piesa de arta in living sau un corp de mobilier in dormitor. Orice ar fi alege ceva care ar atrage atentia. Tot in living poti atrage atentia cu un semineu si cu o compozitie a corpurilor de iluminat.

7. Tine cont de vizibilitate.

Centrul de atentie trebuie sa fie clar separat de celelalte obiecte, dar in acelasi timp sa lase senzatia de echilibru. De aceea cea mai buna pozitie pentru centrul de atentie este in cealalta parte a camerei fata de usa de intrare.

8. Debaraseaza-te de ceea ce nu se potriveste.

Nu conteaza daca anumite obiecte ti-au fost facute odata cadou de o matusa. Daca nu se potrivesc cu compozitia ta atunci gaseste-le un alt loc (sau o alta camera☺). Este ca in vestimentatie: inainte sa pleci de acasa arunca o privire in oglinda si renunta la un obiect. Asa e si in design-ul de interior. Trebuie sa stii cand sa te opresti.

9. Adapteaza dimensiunile.

Ceea ce arata bine in magazin ar putea arata ca un elefant in camera ta cand o aduci acasa. Sau este foarte mica sa mai aiba vreo semnificatie. Asa ca ai grija la proportii.

10. Ignora toate principiile in favoarea creativitatii.

Cu cateva indicatii orice persoana poate gasi un punct de plecare in decorarea si mobilarea unui apartament. Aplica gustul tau personal si tot ceea ce te face sa zambesti si care, la urma urmei, duce la confort. O colectie de perne si un aranjament al obiectelor de arta, chiar daca par a fi un produs al hazardului, pot crea un stil unic, deosebit.

Solicita oferta

Apasarea butonului "Solicita Oferta" echivaleaza cu acceptarea termenilor si conditiilor.

Apasarea butonului "Solicita Oferta" echivaleaza cu acceptarea termenilor si conditiilor.

Apasarea butonului "Solicita Oferta" echivaleaza cu acceptarea termenilor si conditiilor.